Храните, които ви пречат да заспите нощно време

Да се въртиш в леглото и да не можеш да заспиш не е никак приятно. Особено когато това пречи на живота ти в личен и професионален план.

Да се взимат сънотворни лекарства не е никак добре идея. Тези медикаменти не са полезни за сърцето и могат да доведат до проблеми в дългосрочен план. Както и до пристрастяване към тях, което е далеч от препоръчително.

Специалистите съветват, че при подобен проблем трябва да внимавате с какво се храните. Защото храната може да има значение при наличие на безсъние.

Ето и кои са храните, които със сигурност ви пречат да заспите нощно време.

Бекон

Беконът съдържа съставката терамин. Това е аминокиселина, която държи мозъка ви буден.

Узряло сирене / кашкавал

Тези храни също съдържат терамин, който, както вече уточнихме, не ви влияе никак добре при опит да заспите.

Домати

Доматите са любима храна на българите, но не е добра идея да ги ядете точно преди хранене. Тази храна предизвиква киселини в стомаха. Ако страдате от стомашен рефлукс, доматите няма да ви се отразят никак добре.

Тъмен шоколад

Това изкушение съдържа кофеин, а кофеинът няма как да не влияее негативно на опита ви да заспите нощно време.

Алкохол

Алкохолът често може да ви помогне да заспите по-бързо, но това ще направи съня ви неспокоен, а вие ще се чувствате изморени на сутринта. Имате го предвид.

Пикантни храни

Дори и да обичате пикантните храни, внимавайте с консумацията им преди лягане. Те могат да ви докарат стомашни киселини, които да попречат на нощния ви комфорт.

Пържени храни

Освен че са много вредни за здравето, пържените храни предизвикват и стомашен дискомфорт. Хубаво е да ги избягвате, като причината за това не е единствено заспиването нощем.

Броколи

По принцип броколите са една наистина полезна храна, но не и преди лягане. Те съдържат много фибри, а фибрите водят до газове и подут корем.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *