Тези шест храни ще ви върнат енергията и доброто настроение

Всички имаме подобни моменти и етапи от живота си, когато се чувстваме на дъното и сякаш нямаме нужната енергия, за да се отлепим от него. Нямаме сила и настроение, за да се изправим на краката си и да продължим напред. Почваме сериозно да се замисляме, дали пък не страдаме от депресия.

Много от нашите състояния са свързани с храната и това, което приемаме като гориво на организма си. Твърде много хора не се хранят пълноценно, което се отразява на цялостната им енергичност и добро настроение.

Има определени храни, които не само са изключително полезни за нас, но и никак не са калорични. Не е ли това най-хубавото – хем да се храниш добре, хем да не пълнееш?

Представяме ви примери за шест подобни храни, които могат да ви върнат енергията, при това – без да напълнеете от тях.

Сурово какао от органичен произход

Чистото какао е наистина божествена храна. В шоколада, съдържащ какао има много захар и вредни добавки. Чистото какао съдържа антиоксиданти, магнезий, желязо, хром, манган, цинк, мед, витамин С, фосфор.

То е мощен източник на триптофан, съединение, което повишава нивото на ендорфини. Настроението ви ще се подобри в пъти, ако включите какаото в диетата си.

Семена от чиа

Чиа семената са склад на протеини и фибри. Това растение е много питателно. Достатъчно е само да се напоят семената във вода и да се изпие и ще замести пълноценно протеиновото брашно.

Спирулина

Това синьо-зелено водорасло е богато на хлорофил и антиоксиданти. Помага за намаляване на теглото, регулира дейността на храносмилателната система. Между другото, спирулината съдържа много желязо.

Годжи бери

Обикновено те се продават сушени. Това са най-хранителните плодове на планетата, съдържащи аминокиселини. Хапвайки ги често, можете да забравите за лошото настроение и ниския имунитет.

Семена и масла

Семената и маслата осигуряват балансиран спектър от аминокиселини и са богати на минерали като: фосфор, калий, магнезий, калций, желязо и много други.

Лен

Ленът е невероятен продукт. Независимо дали са семена, масло или смлян лен, еднакво полезно е. Растителните мастни киселини омега-3 и разтворимите фибри ще направят чудеса за вашето здраве.

Тези, които хапват лен, нямат проблеми с кожата и поради силния противовъзпалителен ефект не развиват инфекции. Тези семена могат да бъдат добавени към всяко ястие, това само ще подобри вкуса му.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *