С тази разтривка ще се спасите от болките в ставите

Често при болки в ставите прибягваме до рецептите на старите баби с компреси и разтривки. В някои случаи народните средства са по-ефикасни от скъпите лекарства.

Това е страхотна рецепта за разтриване при болки в ставите. Тя се приготвя много бързо от две прости съставки. Прочетете и я запомнете!

 

Необходими съставки:

–10 люти чушки
–2 чаши олио
–буркан от 1 литър

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките, отсечете опашките им. Смелете в месомелачка или ги пасирайте в блендер.

2. Поставете получената маса в еднолитров буркан и го допълнете с олио. Затворете буркана и го оставете на тъмно място за една седмица.

3. След 7 дни прецедете съдържанието на буркана през марля. Останалите чушки отцедете добре и оставете в хладилника, можете спокойно да ги добавяте към храната си, а маслото трябва да се използва за мазане.

Втривайте полученото масло в засегнатите области 2-3 пъти на ден, то ще загрее ставите и ще облекчи болката ви. Увийте засегнатата зона с топъл шал или друга топла кърпа. След втриването е препоръчително да измиете добре ръцете си със сапун и, ако е възможно, да не докосвате лигавиците, за да избегнете дразнене.

Също така, то може да се използва за профилактика 1-2 пъти месечно. Преди да използвате това народно лекарство, препоръчваме да се консултирате с лекар.

Източник: За Жената

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *