Постоянно имах зъбен камък и давах луди пари за зъболекар. Откакто открих тези 2 съставки обаче, зъбният камък изчезна завинаги

Много хора страдат от зъбен камък, а причините за неговата поява са доста и разнообразни. Като започнем от лоша устна хигиена, преминем през неправилно почистване и стигнем до това, че не дъвчем от някоя от страните, където зъбният камък се натрупва в огромни количества.

За да предпазим устата си от появата му, трябва редовно и правилно да мием зъбите си, да ги четкаме внимателно, да използваме също зъбен конец, с който да почистваме храната, която остава между тях. И не на последно място, да ограничим приема на кафе, червено вино, фрешове и други напитки, оставящи тъмни петна върху зъбите.

Зъбният камък е хубаво да се чисти поне веднъж годишно, но тази услуга при зъболекар варира между 20, 30, до 50, а и повече лева, които не всеки може да си позволи. Затова можете да опитате два домашни метода, чрез които да се погрижите за устната си хигиена вкъщи.

Първи метод

Сдъвчете няколко семенца сусам, но не ги гълтайте. След това измийте зъбите си със суха четка. Семенцата ще действат като абразивно средство, с което да почистите зъбите си от плаката и зъбния камък.

Втори метод

Сложете морска сол върху четката си за зъби и ги измийте с нея. След това изплакнете със студена вода. Повтаряйте 2-3 пъти в седмицата, за да постигнете най-добри резултати.

9 причини защо трябва да пиете зехтин на гладно

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *