Полезни приложения на пастата за зъби

Голяма част от препаратите, които използваме ежедневно вкъщи, всъщност имат десетки алтернативни приложения, които са не по-малко полезни. Именно с такива ни запознава Gizmodo, а субектът на колекцията от домашни хитрини е обикновената паста за зъби.

1. Парфюмиране на дланите. Ако сте рязали лук, чесън, риба или друг ароматен продукт, може да измиете ръцете си с паста за зъби.

2. Почистване на бижута. Всички бижута (без перли) може да бъдат полирани до идеален блясък с малко паста за зъби, разтворена във вода.

3. Почистване на белези от флумастери от стената. Особено подходящо, ако имате непослушен наследник.

4. Почистване на очила. С малко паста за зъби можете да премахнете неприятния слой от мазнина и мръсотия, който неизбежно се образува от двете страни на слънчевите ви очила. Имайте предвид, че някои защитни слоеве също може да бъдат нарушени с този метод.

5. Изравняване на тена. Ако имате пъпки, белези или ухапвания, опитайте да ги наложите с паста за зъби за една нощ.

6. Почистване на нокти – действа по същия начин, както върху зъбите.

7. Бутилки. Искате да използвате дадена бутилка повторно? Изтъркайте я добре с вода и паста за зъби, за да убиете наслоилия се вкус.

8. Премахване на остатъци от пяна. Неприятните следи от пяна в банята или по прозорците може да бъдат унищожени с бързо забърсване с паста за зъби и вода.

9. Полиране. Пастата за зъби полира идеално хромирани повърхности, като например смесителите и кранчетата за на мивките.

10. Изравняване на дървени повърхности. Всички повърхностни следи от чаши или тежки предмети върху дървени мебели може да бъдат намалени или напълно премахнати с малко паста за зъби, стига да търкате усърдно.

11. Петна. Учудващо, но факт – пастата за зъби премахва всякакви петна от дрехи и килими като магия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *