Откриха ново изумително свойство на маслините! Предпазват от тежка болест

Маслините са истински дар от Бога. Освен че са много вкусни и апетитни, тези симпатични изкушения имат и страхотни лечебни свойства. До този момент се знаеше, че те предпазват тялото ни, като намаляват лошия холестерол и пазят от образуването на кръвни съсиреци.

Наскоро обаче учените направиха откритие за маслините, което до момента не знаехме. А именно – че те предпазват от рак. Според направения анализ и тестове, тази храна повишава защитните сили на нашия организъм и активно ни предпазва най-вече от рак на дебелото черво и рак на гърдата.

Най-полезният сегмент от маслината е нейната кожа, където се съдържат около 80% от т.нар. маслинова киселина. Според проучването, маслиновата киселина е способна да убива раковите клетки. Тя забавя и развитието на тумора. В една маслина се съдържат почти всички необходими витамини и минерали, от които имаме нужда. Нейните плодове са отличен източник на важния витамин Е, който спомага за функцията на мозъка и белите дробове. Витамин Е подпомага и производството на кръвни клетки.

Освен това, една маслина е много богата и на протеини, пектини, захари, витамини В и C. Те са добър източник и на т.нар. „добри мазнини“.

Сред останалите предимства на маслините е наличието на калий, фосфор, желязо и други важни минерали. Ненаситените мастни киселини в тях имат положителен ефект върху кръвоносните съдове. Същото важи и за зехтина. Спомага се артериите да останат чисти от холестерол.

Експертите съветват всеки ден да консумираме маслини или зехтин. Така намаляме риска от сърдечни заболявания, инсулти, инфаркти и дори рак.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *