Откакто започнах да слагам това в пералнята, дрехите ми буквално заблестяха

Днес ще ви разкажем за положителните свойства върху прането на една съставка, която всички ние имаме в домовете си. Най-интересното е, че тя няма нищо общо с почистването, а по принцип се използва в кулинарията. Вижте обаче какви са ползите от нея, когато я сложим в пералнята.

Става въпрос за най-обикновен оцет, какъвто всички ние притежаваме в кухните си. Защо обаче да го използваме при пране, вижте по-надолу.

  1. Оцетът омекотява дрехите и можем да го използваме за плътни или стегнати материи.
  2. Оцетът има вълшебни свойства при отстраняването на петна. За да премахнем петна от мазно или пот, първо трябва да накиснем дрехата в оцетен разтвор, а след това да добавим още 50 мл от него в пералнята.
  3. Ако има силна миризма, която не иска да се махне от дрехите ни, трябва да добавим 100 мл оцет в отделението за изплакване на пералнята.
  4. Ако по някаква причина има ръжда върху дрехите ни (понякога се случва заради метални копчета или ципове), трябва да забъркаме паста от сол и оцет, с която да намажем петното, да оставим да действа за няколко минути и след това да изперем дрехата по обичайния начин.

А вие имате ли някой изпитан трик за перфектно изпиране на дрехи? Ще се радваме да го споделите с нас в коментарите.

ПОЛЕЗНО! Най-лесният начин за почистване на микровълнова фурна

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *