Опасна диета вкара няколко жени в болница. Вижте коя е и внимавайте!

Напоследък всички жени, а и мъже, са полудели по диета с лимони. Оказва се обаче, че тя може да бъде много опасна за здравето.

Наскоро лекар разказа, че бил повикан на адрес заради момиче, което припаднало. Оказало се, че кръвното й е прекалено ниско, а нивата кръвна захар – също много занижени. Момичето разказало, че от няколко дни било на лимоновата диета, за да влезе в роклята си за бала.

Тя обаче не е единствената пострадала. От спешните центрове в цялата страна споделят за постъпили жени, страдащи от замайване, обриви и други симптоми, породили се вследствие на цитрусовата диета.

Самият хранителен режим продължава 14 дни и с него могат да се свалят до 5 кг. Лимонената киселина провокира производството на стомашна киселина, поради което се подобрява храносмилането. Кората на лимона пък съдържа голямо количество пектин и това спомага за свалянето на кръвната захар. Витамин С, от своя страна, укрепва имунната система.

Диетолозите допълват, че лимонът пречиства лимфите и кръвта, също така има положителен ефект и върху метаболизма. И припомнят, че по време на тази диета НЕ се гладува, но не се и преяжда. Много жени обаче смятат, че след като изпият чаша топла вода с изцеден лимон в нея няма нужда да се хранят след това.

Друг минус на диетата е, че ако човек изплакне устата си, след като е пил лимонова вода, може да увреди зъбите си. Също така не е препоръчителна за хора с проблеми в стомаха и червата, тъй като съживява стари гастрити и язви.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *