Никога не яжте тези храни преди секс. Може да стане страшно!

Всички обичаме да правим секс. И това е съвсем нормално. Да бъдеш интимен с друг човек е сред най-големите удоволствия в живота. За да правим по-качествен секс обаче, трябва да се съобразяваме с някои неща. Включително и какво сме похапвали преди това.

Експертите съветват, че храни като пържени картофи, броколи, мента и сладки неща не се препоръчват преди полов акт. Нито пък енергийните напитки, с които хората често се подкрепят.

Анализирани са действията на храната върху организма, според което са направени съответните изводи. В „черния списък“ преди секс попадат храни като т.нар. „фаст фууд“, ментол и зеле.

Сигурно не знаете, но брюкселското зеле и броколите набъбват в организма ни, благодарение на бактерия, освобождаваща метан. Това от своя страна води до подуване на стомаха. А подобни явления не са желателни при секс.

Макар и много вкусни, пържените картофи имат много висок гликемичен индекс. Те освобождават енергия, при това – твърде бързо. Отначало ще се чувствате сити, но бързо това усещане ще изчезне и ще отстъпи отново място на глада.

Колкото до сладките храни, в тях има захар, която води до падане на нивото на ендорфините. Впоследствие бързо настъпват глад и умора.

Продуките със съдържание на ментол водят до намаляване на тестостерона, което е голямо „не“ преди секс. Дори да става дума просто за една ментова дъвка за свеж дъх, тя може да вкара въздух в стомаха ви, което пък да доведе до газове. А едва ли искате да имате точно газове, когато предстои да правите любов.

За енергийните напитки можем да кажем, че те потискат либидото заради веществото хинин, което се съдържа в тях. Тоест, те също не са никак добра идея.

Какво съветват учените? Ако ви предстои да правите секс, което ви го пожелаваме, пийте малко вода или пък една чаша вино за настроение. След това се отдайте на страстта и се забавлявайте. Пожелаваме ви успех!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *