Мъчеше ме сериозна кашлица, но тези трикове на баба ми помогнаха

Когато се разболеем, дори и да става дума за най-обикновена настинка, много често биваме измъчвани от кашлица. Това не е никак приятно нито за нас, нито за околните. Особено ако ходим на работа и трябва да делим офиса с други хора.

Понякога кашлицата може да е много упорита и просто да не иска да изчезне, независимо какви сиропи и лекарства пием. В такива случаи, можем да прибегнем до някои народни илачи, които нашите баби познават повече от добре. В този материал ще ви предложим именно подобни хитринки и трикове, с които бихте могли да преборите упоритата кашлица.

Ако например обичате стафиди, можете да направите така: в около 300 мл. прясно мляко добавете около 30 грама от стафидите и ги оставете да врат. След 15 минути махнете млякото от котлона и оставете стафидките да се накиснат. Млякото трябва да е приятно топло за пиене. Следващата стъпка е да прецедите стафидите и да подсладите със захар или мед. Ако имате желание, можете да добавите и плодове.

Ето още други народни илачи против кашлица:

Отвара от сушени круши

Това средство е наистина ефикасно срещу кашлицата. Тази отвара ще облекчи дишането ви. За да я направите, ето следните стъпки: кипнете около 500 мл. вода и сложете няколко сушени круши. След около 20 минути трябва да прецедите, да подсладите с мед и да отпивате на мънички глътки. Приемайте отварата около четири пъти на ден. Ако искате, можете да хапвате и печени круши с мед.

Чесново мляко

Това звучи малко странно, но всъщност е много полезно. Пригответе около половин литър прясно мляко и в него сложете около 7-8 стрити скилидки чесън. Съставките трябва да поврат около 10-15 минути. Прецедете готовата напитка и подсладете с мед.

Фурми

Фурмите също помагат. Те са не само вкусни, но и съвсем натурален метод да облекчите кашлицата. В около половин литър вода мляко сложете десет на брой фурми и варете на тих огън за половин час.

Морков, ябълка и лук

Първата ви задача е да изчистите продуктите от техните обелки и да ги настържете на фино ренде. Съотношението трябва да е съвсем пропорционално – 1:1:1. Добавете към тях 2 супени лъжици мед. Похапвайте от сместа по 1-2 лъжици около 5 пъти на ден.

Тези народни трикове би трябвало да облекчат вашата кашлица. Разбира се, отново припомняме, че ако проблемът е сериозен, задължително трябва да потърсите мнението на лекар.

loading...

One thought on “Мъчеше ме сериозна кашлица, но тези трикове на баба ми помогнаха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *