Можем ли да спим в леглото на починал човек?

Има такъв израз: „По-добре е да спите на гроба на починалия, отколкото в леглото му!“. Може би има някаква истина в това. Ако човек дълго време е боледувал, изпитвал е страшни мъки, а накрая е умрял в това легло, може би наистина е най-добре да се разделите с тома наследство.

Хората, които са свързани с екстрасензориката, твърдят, че леглото на мъртвеца трябва да се замени. Ако човек няма възможност да си купи ново легло, е необходимо да да извършите обред за пречистване на смъртния одър на роднината му. За да стане това леглото трябва да се обиколи със запалена църковна свещ в ръка, да го поръсите със светена вода и сол.

Ако починалият е имал някакви необикновени способности, то за да се изчистят останките от силната му енергетика, е най-добре да се покани свещеник в къщата. Църквата като правило помага на вярващите да преборят страховете си от неизвестното.

Ако се обърнете с подобни мисли към някой медик, който скептично се отнася към такива процедури като пречистването, той едва ли ще намери нещо страшно да запазите леглото или дивана на покойника. Той обаче няма да си спести инструкцията, че всяка мебел и предмети, до които се е докосвал покойникът трябва да се дезинфекцират. Това се важи с особена сила, ако човек е починал от инфекциозна болест или вирусна зараза.

Църквата на свой ред може да се отнесе осъдително към желанието на роднините да запазят  смъртното легло на своя близък. Не е по християнски да се спи в легло, където друг човек се срещал лице в лице със смъртта

Много важна в този проблем е и неговата психологическа страна. Човек, който е изгубил свой близък, не може веднага да се избави от скръбта и мъката. Предметът, свързан с този човек, често може да му напомня за него и да да пълни с тъжни мисли в главата му

Но има една категория хора, които, напротив, получават само положителни емоции и спомени от вещи на свои близки. Спящи в леглото на починал роднина, те могат да го срещат по-често в съня си и да се радват на такова духовно общуване

С други думи, изборът е ваш. Ако сте в състояние да подчините усещането си на страх и да изоставите суеверията, тогава подредете леглото на починалия скъп за вас човек и си спете в него колкото си поискате!

Източник: zdrave.to

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *