Лекар предупреждава: Не оправяйте леглото си сутрин! Опасно е!

Наглед изглежда безумно някой да ви каже, че е опасно да си оправите леглото сутрин след сън. Ако питате обаче лекаря д-р Стивън Претлоу, това е напълно основателно предупреждение. А той може и да обясни защо.

Д-р Претлоу е категоричен, че трябва да избягваме да си оправяме леглото сутрин. А причина за това са акарите – малките червеоподобни същества, които живеят в нашите легла.

„Ние знаем, че акарите оцеляват като си набавят вода от атмосферата, като използват малки жлези от външната част на тялото ни“, обяснява д-р Претлоу.

Той продължава: „Нещо толкова просто, като оставянето на разбърканите чаршафи в леглото, може да елиминира влагата. Това води до дехидратирането на акарите и в крайна сметка – тяхната смърт.“

Д-р Претлоу уточнява, че докато човек спи, той се поти и създава идеална влажна среда за акарите. Когато оправяме и застиляме чаршафите, така им създаваме още по-добри условия за живот.

Той припомня, че намаляването на броя на акарите в леглото ни е препоръчително. Макар и мънички, тези вредни гадинки могат да ни донесат астма, алергии и други здравословни проблеми.

Е, сега вие кажете – ще продължавате ли да оправяте леглото си рано сутрин?

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *