Лекар предупреждава: Високият холестерол води до инфаркт и инсулт

Д-р Галина Стоянова е известен специалист в областта на кардиологията. Участник е в различни изследвания и е лекар с безупречна репутация в медицинските среди.

Д-р Стоянова отново ни предупреди, че трябва много да внимаваме с високия холестерол. Когато е в опасни норми, той може да доведе до фатални последици като инфаркт и инсулт.

„Високият холестерол е често срещано заболяване, което се дължи на генетична предразположеност, неправилно хранене и съпътстващи заболявания. Състоянието е опасно, тъй като може да доведе до хронично изменение на кръвоносните съдове и сърцето. Най-често високият холестерол води до инфаркт и инсулт. Затова е от изключително голямо значение правилното проследяване на състоянието и предписване на подходяща терапия“, обяснява д-р Галина Стоянова.

Д-р Стоянова съветва да се храним правилно и да се изследваме редовно. Тя също така съветва да се откажем от вредни навици като алкохола и цигарите.

„При честата консумация на алкохол черният дроб функционира затруднено, мазнините не се усвояват правилно и се натрупват, черният дроб се “омазнява“ (стеатоза), като това може да доведе до покачване на LDL-холестерола“, посочва тя.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *