Идеалната среда за сън – матракът има водеща роля

Какво имаме предвид чрез „среда на сън“? Накратко, това е средата, в която се опитвате да се настаните, за сън, т.е. пространството непосредствено около тялото.

Създаване на идеална среда за сън

Първото, важно е да запомните, че това, което е идеално за вас, може да не е идеално за другите – включително за партньора ви. Приемайки, че повечето партньори не искат да спят в отделни легла, все още е възможно да създадете възможно най-близката до вас перфектна среда, с малък компромис.

Ето няколко предложения, които да ви помогнат да достигнете до съвършенство.

Правилното легло

Колко важно е леглото с добро качество в съня ви? Ако не разполагате с подходящ матрак за сън, вероятно всички ваши други усилия ще са на нула и просто ще имате нощи на хвърляне, обръщане и малко или никакъв REM възстановителен и здравословен сън.

Лошо представяне в следващите дни, липса на енергия, липса на концентрация, объркано мислене, раздразнителност и още много други неща са само малка част от последствията.

Матракът с добро качество е почти сигурно най-важният фактор за идеалната среда за сън.

Матрак, който има отделни джоб пружини, а не топлинно задържащи памети или твърди основи. С правилните съвети имате по-голям шанс за подходяща подкрепа за гръбнака.

Матрак, който регулира температурата на непосредствената ви среда, поддържайки въздуха около вас и телесната температура. Ефектът е прохладата през лятото и топлината през зимата. Природата гарантира, че вълната и памукът са се развили в продължение на милиони години, за да изпълнят тази задача повече от чудесно!

Матрак, който позволява на въздуха да тече през матрака, за да го поддържа сух, аериран и, заедно с вас, готино. Естествената вълна има естествени свойства, които помагат на влагата да се „изтрие“ и да се изпари не само докато използваме матрака, но и докато го издухваме на следващата сутрин. Страничните и крайните вентилатори ускоряват този процес или аериране.

Матрак със странични шевове. Ръчният страничен шев е умел процес, който гарантира, че страните на пружинен матрак няма да се срутят и че всички пълнежи в близост до ръба на матрака ще останат на мястото си.

Матрак, който предлага фантастична подкрепа не само за долната част на гърба, но и за целия гръб и тяло. Когато го изпробвате в съчетание с удобна възглавница, тялото ви ще ви благодари.

Възглавница, която гарантира, че главата ви не е подпряна твърде високо или не е разположена твърде ниско, създава правилната поза за на гръбначния стълб и врата.

Матрак, чиито извори се повдигат и които запазват формата си, освен естествената компресия, която е свързана с естествените съставки.

Матрак с дълга гаранция – производителите често избягват дългосрочни гаранции, като казват, че всички производствени дефекти ще се появят през първата година. Ако това наистина е така, те не би трябвало да имат проблем с гарантирането на продукт за по-дълго време.

Матрак с единична конструкция (напр. Джоб пружини), а не хибридна комбинация от пружини и памети. Може основателно да се зададе въпросът дали производителите на такива изделия не са сигурни в тяхната мисия или посока. Отговорът може да е доста разкриващ.

Матрак, който трябва да се обърне. Така наречените „необратими“ матраци неизбежно ще имат половината от продължителността на живота на един матрак, който трябва да се обърне.

Ако имате партньор, матрак, колкото спалнята, може да позволи да спите заедно в едно и също легло, но да сведете до минимум смущенията, докато се движите през нощта.

Винаги лягайте чисти в леглото

Освен научните и хигиенните фактори, има и практически фактор. С чиста уста и лице се чувстваш по-добре. С чисто тяло, кожата оценява повече мекотата и прохладата на вашето спално бельо. В резултат тялото ви се отпуска по-лесно в удобното гнездо, което сте създали за него. За да засилите тази хигиена в своето легло, не забравяйте да добавите и протектор за матрак.

Много хора наистина не обръщат внимание на средата, в която спят. Ако се борите да получите благополучие и жизненост, тогава може би една или две от горепосочените предложения ще ви помогнат да спите по-добре.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *