Двата важни съвета на проф. Чирков за здраво сърце

Проф. Александър Чирков е сред най-големите светила на медицината у нас. Той е сред най-добрите кардиохирурзи, които някога сме имали. Днес проф. Чирков вече е на пределна възраст, но все още е запазил страхотни знания за здравето, които споделя с хората.

Разбира се, най-добре специализиран проф. Чирков е в областта на сърдечното здраве и сърдечните заболявания. За съжаление, твърде много хора в България умират именно от проблеми, свързани със сърцето. Така е и в цял свят, но в нашата родина смъртните случаи, породени от инфаркт, определено са твърде много.

Много неща влияят върху здравето на нашето сърце. В това число влизат диетата, цигарите и алкохола, мръсният въздух, стресът и други подобни. Именно поради това, здравословният начин на живот и профилактиката са желателни.

Проф. Чирков смята, че всеки човек трябва да взима мерки по отношение на здравето си. В това число влиза и редовното посещение на профилактични прегледи. Той е привърженик на идеята, че мозъкът е по-вреден за сърцето от пушенето, например.

Говорейки пред доктор.бг, проф. Чирков даде два важни съвета за доброто здраве на нашите сърца.

Първият съвет на проф. Чирков е никога да не се храним след 18:00 часа. „Често при мен идват пациенти, които се оплакват от проблеми като екстрасистоли, аритмия, прескачане. Оказва се, че те не спазват това важно правило за здравето – да не се храним след 18:00 часа. Тогава винаги в корема се образуват газове. Те повдигат диафрагмата, а тя притиска сърцето. Тогава вече става лошо.“

Друго нещо, което професорът препоръчва на своите пациенти, е да си приготвят една от най-ефективните и добри смеси за сърцето. За да си я приготвите, смесете 10 глави чесън, счукан на каша, сок от 10 лимона и 1 килограм мед. Сместа трябва да престои една седмица, преди да е готова. След това консумирайте по веднъж на ден от нея.

Важният съвет на проф. Чирков как да се предпазим от сърдечно заболяване

Ето какво съветва проф. Чирков:

„Пием от нея по веднъж дневно – по четири лъжички. Приемаме на малки глътки и бавно, като не трябва да забравяме да задържаме малко в устата, преди да глътнем. Това количество на сместа е достатъчно за два месеца. Помага и на възрастни и болни хора, които трудно се движат.“

Той завършва с думите:

„Винаги се старайте да бъдете добри и позитивно настроени. Не допускайте лоши мисли. Изпитвайте по-малко завист и злоба. Мозъкът е сто пъти по-опасен за сърцето от цигарите. Казвам го откровено, защото съм го виждал.“

Можем единствено да се доверим на думите на проф. Александър Чирков, който определено е наясно с нещата, които говори.

loading...

2 thoughts on “Двата важни съвета на проф. Чирков за здраво сърце

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *