Баба Цветана стана на 100 години! Няма болежки, а кръвното ѝ е като на млад човек…

Баба Цветана от село Труд е истинска късметлийка. Възрастната жена доживя до 100 години, като тя отпразнува вековния си рожден ден в компанията на своите близки. Дай Боже всекиму подобно дълголетие!

Кметът на община Марица Димитър Иванов поднесе на баба Цвета голяма кошница с плодове, бяло и червено вино, книги и парична сума.

„Твоят празник е събитие за община „Марица“ – ти си един от хората, с които се гордеем. Нека да си свежа като този букет цветя и още дълги години да се радваш на близките си и да гледаш внуци и правнуци!“, пожела кметът на баба Цветана.

Той я зарадва и с томчета за любимата й баба Ванга.

„Разбрах, че много уважаваш и обичаш баба Ванга, затова съм ти избрал две книги за нея“, каза Димитър Иванов.

Но каква всъщност е тайната на баба Цветана за нейното дълголетие? Самата тя споделя, че не оплаква от никакви болежки. Само веднъж е стъпвала и в болница – за профилактичен преглед. Кръвното ѝ налагяне е перфектно – 120 на 80.

Баба Цветана спазва стриктно Коледните и Великденските пости, както и тези в сряда и събота. Помни имената и рождените дати на всичките си близки. Позитивната нагласа и вярата в Бога са нещата, които винаги са й помагали да преодолява и най-трудните предизвикателства в живота.

„Чест е за мен, че бях гост на този специален празник. Нека ти пожелая да се радваш на здраве, бодрост, сила на духа и догодина пак да ни събереш за рождения си ден!“, пожела на изпроводяк кметът на община „Марица“ Димитър Иванов на баба Цветана.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *