Аспирин: неочакван помощник в борбата за красива кожа

Свикнали сме да взимаме аспирин, когато нещо ни боли. Най-често – глава. Или пък когато имаме мускулна треска. Или сме понастинали. Всички познаваме добре тези свойства на аспирина и потенциала му да помага в подобни ситуации.

Знаехте ли обаче, че аспиринът може да се използва с голям успех и в козметиката? И по-конкретно – в грижата за кожата.

Малко са хората, които по рождение имат перфектна кожа. На повечето от нас се налага да се грижим за нея, използвайки различни козметични продукти. Проблемът е, че някои от кремовете и мазилата са доста скъпи. Така козметиката се превръща в скъпо удоволствие, което не всеки може да си позволи.

Оказва се обаче, че две таблетки аспирин могат да свършат чудеса за нашата проблемна кожа. Най-хубавото е, че това е евтин и семпъл начин да си помогнете.

За да се възползвате от този метод, нужни са ви следните неща:

  • 2 таблетки аспирин
  • една лъжица мед

Начин на приготвяне:

Строшете аспирина, докато не стане на прах. Смесете с вода, за да заприлича на паста. Поставете в стъклен съд. След това добавете меда. Целта е да се получи хомогенна смес.

Начин на прилагане:

Поставете на лицето си и оставете да подейства за около десетина минути. Когато времето мине, измийте с вода. Извършвайте процедурата по два или три пъти на седмица.

Ако искате още по-добри и трайни резултати, изградете си някои добри навици. Като например:

  • пийте поне по два литра вода на ден
  • ходете пеш поне по 30 минути на ден, за да подпомогнете оксигенацията на кожата
  • избягвайте излишните мазнини, за да не замърсявате тялото си
  • избягвайте най-често срещаните сапуни. Използвайте неутрални такива. Или пък такива, съдържащи мед или овес. Така ще помогнете на кожата си да остане чиста.

Надяваме се, че този съвет ще ви помогне да се сдобиете с още по-добра и здрава кожа. Всеки може да си позволи две таблетки аспирин. Не са толкова скъпи. Пожелаваме ви успех!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *