Венци Стефанов разкри истината за митичния кръг „Монтерей“

Президентът на „Славия“ Венцеслав Стефанов даде любопитно интервю в подкаста на агенция „Блиц“. Той говори за митичния кръг „Монтерей“, за който от дълго време се смята, че е управлявал държавата в сянка.

Част от „Монтерей“ бяха фигури като Любен Гоцев и Виктор Вълков, които вече не са сред нас. В обществото те се смятат за кукловоди, които умело са управлявали политиците и са взимали вместо тях големите решения за държавата.

Самият Венци Стефанов е бил част от разговорите на кръга „Монтерей“, но той категорично отрече това да е вярно. Стефанов заяви, че в „Монтерей“ никога не са били взимани политически решения.

Ето какво заяви той пред „Блиц“: „Вижте, г-н Крачунов, тези хора, които забравят историята нямат бъдеще! Към „Монтерей“ принадлежеше и Любо Левичаров, и много други хора, които заслужават много уважение. Те са част от историята на България, думите им са не само бисери, но и от тях можеш да се научиш на правилните неща, защото бяха хора с опит. Безкрайно интелигентни и възпитани и хора, които бяха достойни ръководители на държавата в областите, в които са участвали като дипломати и генерали.

Съветът на „Площада“: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.

Няма точка от света, в която да съм разговарял за тези личности и да не са ми казвали за тях, че това са хората, с които трябва да се говори.  Кръгът „Монтерей“ беше съставен от изключителни хора!“

Любен Гоцев
Ген. Любен Гоцев

Стефанов добави: „Г-н Крачунов, сега може да не сте малко съгласен с мен, обаче слободията, която се възцари в нашата държава през последните 30 години допусна псевдоидиоти да говорят глупости, нелепи неща и невероятни неистини за генерал Любен Гоцев, а те дори не са го познавали. Не са чували нищо за неговата работа като дипломат и генерал, както и за Виктор Вълков като депутат и вицепремиер.

Много хора не знаят, че Виктор Вълков не си предаде достойнството и затова не стана президент на България! Вместо него стана държавен глава един човек, който се съгласи да стане маша в ръцете на някои хора. Виктор Вълков не се съгласи на това нещо и затова не се кандидатира за президент. По този начин избраха друг човек (Желю Желев), който се съгласи с условията, които му поставиха определени хора.

Виктор Вълков никога нямаше да се съгласи да бъде докладчик на нещо. Той винаги щеше да взима решенията си сам и съм сигурен, че те щяха да са правилни.“

Венци Стефанов е категоричен, че в кръга „Монтерей“ не са се правили политически конспирации.

„Това роди слободията – всеки да пише каквото си иска и да го пуска в медийната среда, а хорицата да си викат – „Леле! Боже този какъв бил, Боже онзи какъв бил“. Много от хората, които говорят глупости за кръга „Монтерей“ не са се докосвали до личностите в него и не са разговаряли с тях.

По време на разговирите в кръга „Монтерей“ никога не е ставало въпрос за политика. Присъствал съм на тези срещи и съм виждал за какво си говорят. Събираха се хора интелектуалци и единомишленици и си говориха нормално.

Никога и по никакъв начин никой от „Монтерей“ не е говорил за политиката в ущърб на държавата.“

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *