ПРИПОМНЕТЕ СИ! Великият Владимир Висоцки пее „Я не люблю“ на живо! (ВИДЕО)

Покойният Владимир Висоцки е един от най-великите артисти в историята на Русия. Освен знаменит певец, Висоцки е още успешен поет, театрален и филмов актьор и писател. Може да се каже, че талантите му са много, а феновете и почитателите по цял свят – още повече!

В това видео големият Владимир Висоцки пее на живо в ефир една от най-популярните си песни, носеща името „Я не люблю“. Изпълнението му е вдъхновяващо и въздействащо, каквато винаги е била музиката на Висоцки!

Владимир Висоцки е роден в Москва на 25 януари 1938 година, а през 1980 година умира отново в Москва на едва 42-годишна възраст. Официалната версия за смъртта на великия артист е сърдечен удар. След смъртта му други руски бардове като Булат Окуджава и Юрий Визбор пишат песни за него. Марина Влади написва книга за него. Има и астероид, който е кръстен на Владимир Висоцки. През 1986 година посмъртно му бива дадено званието заслужил артист, а през 1987 година излизат игрален и документален филм за него.

След като умира, в личния му архив баща му и жена му, Марина Влади, намират 800 песни и 1100 стихотворения. Изиграл е 30 филмови роли, включително Хамлет, изнасял е концерти по цяла Русия и на много места по света (включително и в България). След смъртта му в СССР е създаден фонд за опазване съхраняване на творчеството му. Въпреки че съветското правителство го признава като актьор, неговите песни остават официално непризнати. Много от тях засягат забранени по това време в СССР теми.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *