Тончо Русев прибра на небето любимата си Елена

Пет години след смъртта на легендарния композитор Тончо Русев си е отишла и неговата обичана съпруга Елена. Тя починала след кратко боледуване, а в последните си мигове била обградена от близките си хора. Погребали я до него, за да продължат да бъдат заедно и отвъд, пише „Ретро“.

Елена не можа да преодолее кончината на любимия си мъж. Двамата с автора на всички големи шлагери в българската естрада бяха заедно 60 години и отпразнуваха диамантена сватба малко преди той да отлети от този свят. Елена не бе музикант по професия, но винаги е била почитател №1 на Русев. Предпочиташе да стои в сянката му и медийните ѝ изяви приживе бяха рядкост. В единственото си интервю след загубата му вдовицата му сподели, че не спирала да го чака да се върне и на всяко позвъняване на вратата потрепвала, че може би е той…

На Елена Русев посвети и последната си песен, която написа малко преди да почине през пролетта на 2018 г. Озаглави я „Безумна любов“ и я повери на дует „Ритон“, за да я изпълнят. По време на дълголетния им брак двамата преживяват и редица трудни моменти, но остават сплотени, докато смъртта ги раздели. Композиторът и съпругата му имат една дъщеря Албена и внучка Елена, кръстена на вече покойната си баба. Миналата година тя роди момиченце, на което даде името Антония в чест на своя знаменит дядо. Приживе маестрото имаше огромното желание да доживее да стане прадядо, но не можа да гушне правнучката си, нито да види внучката си като булка. Елена се омъжи за своя избраник Петър Младенов на скромна сватба. На размяната на обетите им присъства и вдовицата на Русев, която след раждането на правнучката сподели, че е добила нов смисъл за живот, но не можа да ѝ се радва дълго.

Съветът на „Площада“: Чудите се какво да подарите на близък човек? Подарете ТУК преживяване с Makaroon.bg.

Тончо Русев остава един от големите български композитори с 40-годишна кариера и създадени над 1000 песни. Голямото му разочарование бе Лили Иванова, с която водиха война до последните му мигове живот. Естрадната звезда дължи половината си кариера и някои от най-големите си хитове именно на него, но въпреки това дори не отиде на погребението му. Преди години двамата се скараха след излизането на първата ѝ биографична книга, която изобилстваше от неприязън и обидни истории за твореца, който според певицата бил меркантилен и тщеславен, тъй като искал да му плаща за това, че пее песните му по концерти и участия, какъвто всъщност е редът. По същата причина Митко Щерев я осъди и забрани да пее неговите песни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *