Възможно е да има правителство на ГЕРБ, БСП, ДПС и НДСВ

Напълно възможно е след следващите избори да се състави правителство между четири партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и НДСВ. Това при положение, че последните успеят да влязат в Парламента. Прогнозата направи журналистът Ружа Райчева в студиото на „Евронюз“.

Както е известно, наскоро НДСВ обявиха, че се завръщат на политическата сцена и ще участват на следващите избори на 2 април. Дали обаче ще успеят да преминат границата от 4 процента – това е друг въпрос. Според Райчева обаче, те биха могли да бъдат коалиционен партньор при следващ Парламент.

Тя сподели: „Първоначално изглеждаше предизвестен животът на Народното събрание. Дойде втори период, в който се виждаше, че ще има правителство. За мен срещата Нинова-Борисов показа, че имаше шанс за правителство, но те нямаха право да го съставят пред своите избиратели. Най-вече наблюдаваме танц за пред избирателите, те имат неизпълними условия. За мен неприязънта Радев – Нинова прерасна в това тя да застане до Борисов. Според мен е много възможно да има правителство ГЕРБ, ДПС, БСП и НДСВ, ако влязат.“

Тя коментира и темата с референдума относно създаване на президентска република: „Очаквам, че хората ще кажат „да“, но не мисля, че ще има такъв референдум. Тази идея стои все още в публичното пространство. Радев също говори за това, той по-скоро се чуди. Това е много по-опасна идея, защото дава властта в ръцете на един човек. По-добре е да се карат депутатите, да има плаващи мнозинства, отколкото да е еднолично, нека си представим един президент, който не ни харесва много, да управлява цялата република.

Райчева смята, че България има нужда от нови леви политици, но не и това да са старите муцуни.

„Всички, освен Борис Бонев, са призраци от миналото, НДСВ как ще влязат, не виждам. За мен е много интересно новото ляво, има нужда от ново ляво, но то трябва да има нови лица, не Дончева и Първанов. Румен Радев може би някой ден би направил партия“, добави Райчева по повод завръщащите си и новопоявили се политически играчи.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *