Рекорд: Лили Иванова с 3.5 милиона лева приходи за миналата година

Естрадната прима Лили Иванова е изкарала рекордно голяма печалба за миналата 2022 г., видно е от финансовите отчети на нейната фирма „ЛИ 1”, подадени наскоро към НАП, пише „Ретро“.

Според тях от концертна дейност звездата на българската музика е успяла да припечели цели 3,5 милиона лева. Не цялата сума обаче е чиста печалба, а след покриването на разходите на дружеството и плащането на данъците, за нея останали 1,6 млн. лева.

Колосалната сума, разделена на 365, колкото са календарните дни в годината, показва, че Лили ще разполага с по 5 бона на ден за харчене и несъмнено си е подсигурила спокойни старини. Гонещата 90 мегазвезда в продължение на няколко години беше на загуба от фирмата си, тъй като концертната й дейност беше временно стопирана заради пандемията, но след като възобнови сценичните си изяви, Лили е успяла да навакса финансовите щети и отново заема челното място в класацията за най-богатите поппевци у нас. Основна заслуга за чутовните й приходи имат националните турнета, които тя всяка година прави.  Въпреки че цените на билетите вече не са по джоба на всеки и в някои градове стигат до 200 лева на калпак, залите продължават да се пукат по шевовете от екзалтирани фенове на естрадната легенда. Макар да не й липсва подкрепата на спонсори, Лили сама покрива част от разходите за наем на зали, светлинни ефекти, реклама, заплати и настаняване на огромния си екип. За всички тези пера естрадната легенда е похарчила половината от приходите на фирмата си. По най-скромни изчисления при дългогодишната си кариера естрадната икона е натрупала над 20 млн. лева спестявания. Огромна част от парите отлежават по сметките на нейната фирма, а други са вложени в недвижими имоти.

Изплува сензационна снимка на Лили Иванова от далечната 1952 г.

Както стана ясно преди 3 месеца, певицата вече е завещала цялото си богатство на създадената от нея фондация „Лили Иванова”, лишавайки роднините си от възможност да претендират и за стотинка от него. Задачата на фондацията ще бъде да популяризира за вечни времена творчеството на естрадната легенда и да пази името й за бъдещите поколения като творец с изключително голям принос за българската култура. Фондацията ще организира всякакви културни събития и дейности – концерти, инсталации, изложби. Ще създава документални, рекламни или художествени филми, ще издава книги, сборници и всякакъв вид литературни, печатни и потребителски продукти, представящи Лили Иванова като икона на българската музика. Макар да има по-голяма сестра, две племеннички и внуци от тях, звездата предпочете да прехвърли цялото си имущество, спестявания и правата върху творчеството си именно на своята фондация, което роднините й възприели като кръвна обида. В последните месеци отношенията помежду им били смразени.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *