Радан Кънев призова русофилите да тичат да се бият за Русия

Евродепутатът Радан Кънев отправи призив към русофилите в България – грабвайте оръжието и отивайте на фронта, за да се биете за Русия. Той добавя: „Така ще спасите живота на десетките хиляди млади руснаци, които се тълпят по летища и граници, в паника осъзнали безумието на тиранина си.“

Ето какво написа Кънев в своя фейсбук профил:

„В близките дни ще разкажа за тези изключително интензивни десетина дена кампания, които ме задържаха далеч от социалните мрежи.

Но сега най-важното е друго – реакцията на българските управници, лидери и политици на безумието на #Путин и заплахата му да ескалира агресивната си война до крайност, в това число и извън територията на #Украйна.
Кремъл не може да спечели тази война. Най-вероятно е неспособен да осъществи и обявената мобилизация, както по политически и психологически, така и по логистични и финансови причини. Но това не значи, че отчаяната ескалация е безопасна – тя ще доведе до нови жертви, разрушения, страдания и икономически проблеми. България е близо и е уязвима за последиците – нова бежанска вълна от Украйна, руски бежанци, бягащи от мобилизация, енергийни проблеми. Затова и трябва да бъдем активни – и във вътрешната си политика, и в ЕС, и в НАТО.

Отговорът на ескалацията трябва да бъде остър, незабавен и достатъчно силен, за да предотврати нейното осъществяване. Светкавично засилване на санкциите, пълно затваряне на границите, и преди всичко – ускорено въоръжаване на украинските сили с въоръжение, в т.ч. авиация и ПВО. Има поне три месеца, в които – докато кремълският режим се гърчи във вътрешната криза, причинена от мобилизацията, украинските сили могат да постигнат напредък, който да направи нова руска офанзива невъзможна или поне безпредметна.

Специално за русофилите – подкрепете Украйна сега. Така ще спасите живота на десетките хиляди млади руснаци, които се тълпят по летища и граници, в паника осъзнали безумието на тиранина си.

А за мълчанието или увъртането на практически всички лидери и политически сили без Демократична България имам само една дума – недостойно.“

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *