Последните думи на Стив Джобс, които разтърсиха света

Основателят на Apple Стив Джобс си отиде от този свят преди няколко години, губейки тежката и често неравностойна битка с най-коварното заболяване – рака.

Зад себе си Джобс остави фантастично наследство в сферата на технологиите, като неговите продукти се ползват от милиони хора по цялото земно кълбо и до ден днешен. Стив Джобс завинаги ще бъде помнен като един от най-ярките и брилянтни умове на нашето съвремие.

Съветът на „Площада“: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.

Отивайки си от този свят, американският изобретател остави на семейството си милиарди долари, но и едно прочувствено лично писмо, съдържащо последните му думи. Те ще ви разтърсят и ще ви подскажат много за смисъла на живота през погледа на един човек, който наглед е имал всичко на този свят. Но и също така изглежда, че това не винаги е било така. Прочетете ги, заслужава си!


„Да, аз стигнах до върха на успеха в бизнеса. В очите на другите бях символ за успех и подражание. Въпреки това с изключение на работата, имах малко поводи за радост. Накрая – богатството ми е само факт – цифри, които не топлят.

Сега, когато лежа на болничното легло, ясно си давам сметка, че всички успехи, с които някога бях толкова горд, са незначителни с наближаването на незибежната ми смърт.

Когато остана сам в тъмното и гледам студената светлина на медицинските уреди около мен, усещам леденото дихание на Смъртта. Да, тя ме чака и се усмихва…

Едва сега разбирам, че когато натрупаш пари, с които можеш да подсигуриш живота си, трябва да има и нещо друго, което да дава смисъл. Истории за любов, мечти от детството, изкуство…

Бог ни е направил така, да усещаме любовта, да я усещаме в сърцето си и да я споделяме с хората около нас. Тя (любовта) е пътеводната светлина и ни дава истинската сила. Мога да взема със себе си само спомените, които са наситени с любов. Не славата и парите.

Любовта може да пътува със скоростта на светлината и да ви даде криле. Поставяйте си цели, които може да постигнете и ги следвайте с цялото си сърце. То ще ви отведе там, където искате да бъдете. Всичко е в сърцето.

Знаете ли кое е най-скъпото легло? Болничното…

Ако имате пари, може да наемете някой да кара колата ви, но не можете да наемете някой, който да „вземе“ заболяването, което ви убива.

Ако изгубите нещо, може и да го намерите, но едно нещо, което няма да намерите, ако го изгубите – това е живота.

На какъвто и етап от живота си да се намирате сега, помнете, че един ден ще се изправите пред момента, в който завесата пада пред вас…

Моля ви, оценявайте любовта, която имате сега – отнасяйте се с всички добре и с уважение. Това остава.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *