Пеевски обяви, че е готов да стане премиер

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски обяви, че е подходящ за поста министър-председател, съобщава OFFNews.

В изявление, разпространено от пресцентъра на ДПС, Пеевски пише, че ако бъде номиниран за премиер, няма да избяга отговорност. По-рано днес той направи забележка на министър-председателя Николай Денков „че сняг не се чисти онлайн, след като премиерът свика спешно съвещание в Министерския съвет заради тежката зимна обстановка. На брифинг след заседанието Денков отговори на Пеевски като го призова да „вземе лопата или снегорин и да чисти“ сняг.

Ето как отвърна санкцинираният по глобалния закон „Магнитски“ депутат:

„Да ме номинират за премиер – няма да избягам от отговорност и мога да се справя. Денков да не се заиграва с шегички, а да си върши работата. Премиерът не е научил най-важния урок на властта – че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи.

Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите.

Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *