Това ли е наследникът на Хекимян като директор в bTV?

Голяма е вероятността водещият на предаването „120 минути“ Светослав Иванов да заеме овакантения от Антон Хекимян директорски стол в „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

Мълвата из коридорите на медията носи все по-усилено, че именно смуглият журналист ще го заеме началническото място в нюзрума. Запознати дори твърдят, че Иванов вече е постигнал договорка с висшия мениджърски екип на телевизията. Очакванията са, че официалното му назначение на този пост ще се случи в първите дни след Нова година.

Към момента отделът се оглавява от германеца Ралф Бартолайт, който е изпълнителен директор на „bTV медия груп“. Из коридорите на медията се носи, че Светослав Иванов далеч не е единственият вариант за шеф на ключовия отдел, но е почти сигурно, че новият началник ще е от средите на bTV, тъй като управата на телевизията е притеснена да не се стигне до излишно напрежение в нюзрума, пише „Уикенд“.

Твърдеше се, че Венелин Петков е пред завръщане в медията, тъй като неколкократно е бил засичан на среща с Бартолайт, но тази информация бе посрещната на нож от почти всички работещи в медията, които пазят лоши спомени от него. Стигна се дотам, че се наложи шефовете лично да опровергаят този слух.

Светослав Иванов
Светльо Иванов ли ще бъде новият директор в bTV?

Другото популярно име, което се спряга усилено за овакантения шефски пост е това на кореспондентът от Париж и Барселона Десислава Минчева. Тя обаче не изгаря от желание да се завърне трайно в София, тъй като съпругът й Оливие е французин, работещ в Париж като режисьор към радиопредаване. Фактът, че Минчева е от няколко дни в София подхранва допълнително мълвата.

Не е изключено Минчева и Иванов да управляват съвместно, коментират в медията. Освен това неуморната блондинка е много харесвана от шефовете на телевизията, тъй като за разлика от Иванов има опит в управлението на новинарски екипи. Тя обаче не познава в детайли политическата и злободневната обстановка в страната.

Слуховете носят, че първоначално от медията са отправили покана към Люба Ризова, която се оттегли през 2014 г. от телевизията, но тя категорично е отказала да се върне. Запознати припомнят, че по нейно време новините бяха безапелационен лидер, като освен висок рейтинг имаха и тежест в обществото – нещо, което отдавна не е така.

Постът бил предложен и на продуцентката Виктория Бехар, но тя също отклонила предложението.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *