Лазар Радков разкри голяма лъжа, свързана с генераторите за Украйна

Лазар Радков от „Капачки за бъдеще“ опроверга лъжлива информация в социалните мрежи, свързана с дарените от него и Манол Пейков генератори за Украйна.

Става дума за спекулациите, че украинците, които са получили генератори, ги продават в тамошния вариант на сайта OLX. Радков обаче посочи, че това не отговаря на истината.

Съветът на „Площада“: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.

Ето какво заяви той в свой пост във Фейсбук:

„Не позволявайте да ви манипулират! Вчера сума хора ми пратиха поста на накакъв чичо, който качил скрийншот, че се продават генератори в украинският OLX и заключил, че са от дарените от България. И всякакви „медии“ препечатали „новината“. Че и писали имената на Манол Пейков, Ангел Пилев и моето. А фактите? Фактите са за слабаците. От тях никой не се интересува.

Видели гаранционна карта от 06.22.2022 г и че някакъв генератор е закупен в Русе и веднага решили, че е бил дарен. А че Манол Пейков стартира неговата кампания в КРАЯ на ноември и преди декември генератори не е пращал – това няма значение. Това, че с Ангел купихме нашите генераратори януари месец и ги дарихме тогава – също няма значение. Това, че никой от нас нито е купувал генератори от Русе, нито е пращал подобен модел към Украйна – също няма значение. Както казахме, когато лайнометите те нарочат – фактите нямат значение.

Хора, не се оставяйте да ви лъжат и манипулират. „Новината“ в Труд е копирана от някаъв анонимен сайт, който е копирал някакъв чичо от Фейсбук, който е пуснал снимка на украинският OLX от началото на ноември. Това са им „източниците“.

И Манол Пейков, и ние работим само с проверени хора и организиации на място. Всеки генератор се предава срещу документ за дарение с подпис и печат и с изрично условие да се използвам за НЕКОМЕРСИАЛНИ ЦЕЛИ. От всяко дарение има снимка или видео. ЗНАЕ се много добре къде са дарение генераторите и ако някъде се получи информация за злоупотреба, нашите партньори там ще пуснат сигнал и злоупотребителите ще бъдат разкостени! Защото пътят на генератторите може да бъде проследен през митническа декларация, през договор и протокол за дарение с подпис и печат на съответната организация и чрез снимки и видео.

По-долу качвам снимка от с. Маковище – генератор дарен на сграда с училище и детска градина. Ще помоля да ми пратят и другите снимки, за да ги кача в коментарите или в следващи постове.

Пак казвам – четета, мислете, търсете източниците. Ясно е, че има масирана атака срещу всички, които помогнахме с нещо на Украйна последните месеци. Отделно в Украйна все още има брутален недостиг на генератори и куцо, кьораво и сакато внася генератори там с цел спекула и печалба. Този генератор, дето уж бил дарен и се продавал за 1000 лв там, ноември е бил купен за 200-300 лв от България. Януари началото същият генератор струваше над 1000 лв в България и 3000 – 4000 лв в Украйна. Спекулата е брутална. Като по време на всяка криза. Както беше с маските и някои лекарства по време на кoBug в началото.

Тази атака към нас едва ли ще приключи скоро .. но знаете ли какво. Мисля си го от няколко дни и ще взема да го направя. Как ви се струва идеята да направя една публична презентация с благотворителна цел, на която да разкажа за двете си мисии до Украйна, какво съм видял, какво съм преживятл, какво са ми споделили хората там .. да покажа снимки и видео, такива, които няма как да публикувам в онлайн пространството? И 100% от постъпленията да вход да отидат за обучение на българските деца на първа помощ ❤

Пишете ми какво мислите, бихте ли се включили с едни символични 20 лв дарение за вход и като дата 08.02 , понеже след това имам други ангажименти.

Благодаря на всички за подкрепата, за доверието и за окуражителните думи. И за хората, които виждайки цялата помия, която се изля и продължава да се излива върху мен и хората, които бяха с мен, подкрепиха с дарения и каузата за пета детска линейка, и тази за обучение на децата на първа помощ ❤

Успешен ден на всички и ви пожелавам в пъти по-малко мръсотия от тази, на която ставата свидетели ежедневно тук 🙂
Умиране има, отказване няма! ❤“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *