Петима топ журналисти в битка за стола на Хекимян (СНИМКИ)

Нова версия кой сяда в стола на Антон Хекимян като шеф на новите и актуалните предавания на bTV се завъртя в медийното пространство в деня, когато bTV Новините отпразнуваха своя 23-ти рожден ден, пише „Стандарт“.

Асен Иванов, текущият заместник главен редактор на „Новини и актуални предавания“ на bTV, изглежда като вероятния кандидат за позицията, която бе освободена след като Хекимян се хвърли в политиката, не успя да стане кмет, но се класира за общински съветник в София от ГЕРБ.

Иванов има значителен опит в областта на телевизията и дори преди това бе сред тези, които се изправиха срещу Хекимян, когато двамата работеха в медията.

Той също така се ползва с подкрепата на голяма част от своите колеги, поради способността си да запази спокойствие в критични ситуации и да взема обмислени и разумни решения.

Освен Иванов, ръководството разглежда и други двама кандидати за позицията – Петър Нанев и Веселина Петракиева.

Нанев, който започва своята кариера в спортната редакция на bTV, скоро се завърна от Газа, където представи ексклузивни репортажи от конфликта в Близкия изток и това му помогна да набере популярност в редиците на медийната група.

Веселина Петракиева заема поста на главен редактор на новинарската програма на bTV и е носител на наградата „Продуцент на годината“ четири пъти, но според някои хора в медийната индустрия, шансовете й са по-малки.

Неотдавна се спомена и името на Даниел Чипев, който в момента е главен продуцент на новинарските програми на БНТ и е отговорен за съдържанието и развитието им.

За почти две десетилетия журналистически стаж, той работи предимно в БНТ и Нова телевизия. Той е съосновател на иновативната емисия „По света и у нас“ в 18 часа и единственият кандидат, който не е част от екипа на bTV.

Преди това пък се появи името на Виктория Бехар, която заедно с Люба Ризова изстреля новините на bTV на върха в медийните класации и има най-голям принос за развитието на новинарските екипи на телевизията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *