Вече се знае кой е поръчал убийството на Алексей Петров

Неочакван напредък има по делото за убийството на Алексей Петров, разбра „България Днес“ от свои източници, свързани с разследването. Според тях вече е известно кой е поръчал разстрела на бившата барета. Знаело се и кой е професионалният килър, застрелял Петров. Известно е също и откъде са закупени куршумите, използвани в покушението.

Разследването има сериозен напредък. Вече има насоки кой стои зад поръчковото убийство на Алексей Петров, както и кой е дръпнал спусъка на 16 август. Знае се откъде са продадени боеприпасите. Казано най-просто, почти всичко се знае! Неясен остава обаче мотивът за престъплението. Когато и той се изясни, ще бъде сглобена цялата картина на атентата. Разследващите не са спирали и за миг да работят, дори има и насоки за евентуален мотив.“ Това каза източникът на „България Днес“, който пожела да остане анонимен.

Към момента са известни съвсем малко неща за ликвидирането на Алексей Петров. Знае се, че извършителят е професионалист. Той е наемен убиец, който порази бившата барета с два куршума – един в тялото и един в окото. Килърът е бил облечен с камуфлажни дрехи, с колело и стрелял с патрони за „Калашников“, които са били хидрошокови. Има и версия, че килърът се е оттеглил пеша. Според други данни убийците са били двама. За самото оръжие се предполага, че е било по-скоро самозарядна карабина „Симонов“, защото е много по-точно от „Калашников“. Това каза пред „България Днес“ криминалистът Иван Савов малко след показния разстрел.

Алексей Петров предрекъл смъртта си

Убиецът се е криел в гората и чакал Петров да се появи. Вероятно преди това го е проучвал с месеци, тъй като посещенията на бившата барета на Витоша са били чести и този, който го е ликвидирал, е бил наясно с това. Петров прави преходите заедно с Мирослава Михайлова, която е негова треньорка по тенис. Жената се е занимавала и с раздвижването на бившата барета. То се налага заради травма от 1999 г., когато Петров бе прострелян в крака. Твърди се, че е станало случайно.

По време не ежеседмичната им разходка по Алексей Петров и Мирослава започва стрелба. Един куршум попада в тялото на бившата барета, а другият, който се смята за контролен, в едното му око. Един от куршумите рикошира и поразява Мирослава Михайлова в ръката и продължава към гръдния кош, откъдето лекарите го изваждат в „Пирогов“.

Разследват югославска връзка в разстрела на Алексей Петров

Тук идва и допускането на разследващите, че стрелците са двама. Алексей Петров е застрелян с хидрошокови патрони (виж карето), а Мирослава Михайлова е гръмната с обикновен куршум. Това означава, че или стрелците са двама, или килърът е имал и ползвал два вида патрони, а може би дори две оръжия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *