Искрен Веселинов разтърси с тези думи за Боян Саръев: Човек с главно „ч“!

Един от председателите на ВМРО Искрен Веселинов разтърси с думите за внезапно починалия духовник отец Боян Саръев.

Веселинов определи отеца като „велик българин“ и „човек с главно „ч“.

Ето какво написа той в своя Фейсбук:

„Почина Кръстителя на Родопите – отец Боян Саръев. Енорийският свещеник на храм „Св. Успение Богоридично“ в Кърджали си отиде на 67-годишна възраст на Стефановден. Легендарна личност и Човек с главна буква, отец Саръев бе последният истински Апостол на християнската вяра сред българо-мохамеданите.

Повече от три десетилетия той вършеше делото си, без да разчита на раздираната от раздори Българска православна църква или на посттоталитарната ни държава, с готовност отстъпила сънародниците ни на влиянието на Турция и ДПС.
Многобройни са богоугодните дела на отец Боян Саръев, върнал в Православието стотици родопчани. Имах честта да познавам тови велик българин и той винаги е бил пример за мен – още от ранните ми студентски години. Би могъл да бъде такъв и за следващи поколения християни и родолюбци. Мисля, че най-после БПЦ трябва да излезе от летаргията и да признае заслугите на отец Боян Саръев, започвайки процедура за канонизирането му за „блажен“. Това ще го превърне в мощен символ, а делото му за рехристиянизация на Родопите ще е продължено.

ДЪЛБОК ПОКЛОН И ВЕЧНА ПАМЕТ!“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *