Пресметнато: Българинът може да изпие 2 литра ракия, но не и толкова вода!

Знаете ли каква е разликата между натуралната минерална, изворната и трапезната вода? А кои води се следят най-строго? С каква вода трябва да напояваме? Защо могат да бъдат опасни води, които сме си налели от чешми или извори, чието качество не се следи?

Отговор на всички тези въпроси дава следващият репортаж. Юлияна Корнажева разговаря с преподавателя от Минно-геоложкия университет и председател на Българската асоциация по подземни води професор Павел Пенчев, предаде БНР.

„Между литър и половина и два литра вода трябва да пие човек на ден, напомни Пенчев. Само че българинът може да изпие толкова ракия, а вода не пие“, сподели той.

„Най-стриктно се следи качеството на бутилираната минерална вода“, обясни Пенчев.

„Най-висшият клас са минералните води от сертифициран водоизточник. Самият източник е естествено защитен от замърсяване. Някои от тях съдържат повече флуорид и не са подходящи за малки деца, но това е обозначено на етикета“, каза още проф. Пенчев.

„Вторият вид са изворните води. Те също трябва да отговарят на стандарта за питейно-битово снобдяване. Към третия вид спадат трапезните води. Те са пречистени, не са в състояние, както природата ги дава“, подчерта специалистът.

Е, какво мислите за това становище от професор Павел Пенчев? Ние го оставяме без коментар, защото не смятаме, че такъв е нужен! Наздраве, приятели!

loading...

One thought on “Пресметнато: Българинът може да изпие 2 литра ракия, но не и толкова вода!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *