Бизнесмен се настани в апартамента на Стоянка Мутафова

Млад и заможен бизнесмен се грижи за издръжката на Мария Грубешлиева – дъщерята на покойната Стоянка Мутафова. Той е наел второто жилище на легендарната актриса, което тя приживе бе купила с инвестиционна цел и завеща на своята щерка. Муки предвидливо не го продаде, а започна да го отдава под наем, за да си осигурява стабилни и редовни месечни приходи. То се намира в елитна кооперация не къде да е, а в централния столичен квартал „Лозенец“, където бе и жилището на Мутафова. В него щерка ѝ продължава да живее и досега.

В последните няколко месеца притокът на пари към сметката на Муки бил секнал временно, защото не можела да си намери сносен наемател. Единственият ѝ друг доход е социалната пенсия, която взема поради липса на достатъчно трудов стаж. Предишните две наемателки взели, че я прецакали. Изнесли се и я оставили на сухо, а Грубешлиева дълго търсела човек, който да ползва имота. Преди няколко седмици интелигентен и млад бизнесмен проявил интерес към апартамента. Единственото му условие било да не плаща първи наем, а да направи освежителен ремонт на жилището.

Дъщерята на Стоянка Мутафова не крие, че е благодарна, че майка ѝ ѝ завещала солидно имане. С част от имотите тя се раздели. Още през 2020 г. Муки обяви за продан парцел, купен от актрисата, в българското Сен Тропе – морският курорт Свети Влас. Земята бе на изключително апетитно място – на височината над марината на братя Диневи и от нея се разкриваше невероятна панорамна гледка. Около парцела имаше построени къщи, същински палати, притежание не само на родни баровци, но и на руски богаташи. Причината Грубешлиева да се раздели с имота бе, че нямала нито желание, нито възможност тепърва да строи вила там.

Според градската легенда Мутафова завещала на единствената си дъщеря крупна сума в банка и имоти. Най-скъпоструващият е апартаментът в „Лозенец“, в който двете живееха, а сега Муки обитава заедно с домашните си любимци. Жилището е на цял етаж, представлява 3 апартамента, слети в един, и се оценява на над 400 хиляди евро. Другият апартамент, който Грубешлиева е дала под наем, е значително по-малък.

Още приживе пък Стоянка Мутафова се раздели с обичаната си малка виличка в квартал „Драгалевци“. През 2017 г. тя я хариза за само 50 хиляди лева, след като няколко пъти крадци нападаха имота. Освен това къщурката се нуждаела от много сериозен ремонт и била буквално пред разпад. За капак бе обладана и от лоша енергия, защото Мутафова два пъти падна и си счупи ръката в дворчето ѝ, където намираше спокойствие и прохлада в летните жеги.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *