Алексей Петров е бил предупреден за покушението срещу него

Алексей Петров е предупреден предварително за готвения срещу него атентат. Бизнесменът, преподавател и бивш секретен сътрудник на ДАНС бе убит от професионален килър на 16 август в полите на Витоша.

Осведомили го, че ще има покушение срещу живота му и то се очаква след 3 до 6 месеца. Само случайността помага на заговорниците и убийството се осъществява по-рано – едва месец след предупреждението, твърди „Галерия“.

Не е тайна, че Алексей Петров бе един от най-осведомените хора в държавата и разполагаше със секретна информация на топ ниво. Негови приближени твърдят, че той дори се досещал кой е поръчителят на мократа поръчка.

Кольо Босия в последното си интервю: Алексей Петров беше убит от…

Предупредили го да вземе мерки за личната си сигурност. Той, например, често сменял автомобилите, с които пътувал.

Междувременно все по-упорито се налага версията, че престъплението е поръчано и организирано в България. Самият Алексей Петров работеше в отличен синхрон с международните си партньори. Неслучайно той бе много добре приет в Израел, където не приемат случайни хора.

Има нови факти около убийството на Алексей Петров, твърдят източници на МВР. Една от следите, по които са тръгнали разследващите, е свързана с предишните неуспешни покушения срещу бизнесмена. Трите атентата срещу Алексей Петров са свързани, а те са всъщност четири, защото делото „Октопод“ също беше атентат, заяви по този повод след убийството адвокат Лъчезар Таков.

Алексей Петров предрекъл смъртта си

„Има доста факти и обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички те следва да бъдат проверени. Ако питате дали имаме заподозрян, нямаме такъв все още. Но се надявам, че скоро ще имаме резултат, който да покаже кой по какъв начин е поръчал и извършил това убийство“, заяви от немай къде във връзка с убийството вътрешният министър Калин Стоянов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *