Уличиха доц.Мангъров в лъжа

През уикенда доц. Атанас Мангъров даде скандално интервю в ефира на bTV. Пред водещата Мария Цънцарова той отправи твърдение, че влиза в сектора с болни от коронавирус без маска и каквито и да е предпазни мерки. Той не използвал такива и в случаите, когато преглежда хора, диагностицирани с COVID-19.

Оказва се обаче, че думите на доц. Мангъров са лъжа. От Инфекциозна болница в София, където той е началник на детското отделение, категорично отрекоха доцентът някога да е влизал в ковид отделението. Нито пък някога да е лекувал хора, заразени с коронавирус.

От болницата добавят, че са провели разговор с доц. Мангъров и са му поискали писмени обяснения за нещата, които той наговори в ефира на bTV. Той ще бъде разпитан и защо е преглеждал пациенти в момент, в който е трябвало да бъде под карантина заради срещата си с водещия в БНТ Георги Любенов, впоследствие диагностициран с COVID-19.

Пред bTV доц. Атанас Мангъров заяви, че не вярва в мерките за предпазване от коронавирус и ги намира за безмислени. Той добави, че от септември месец ползва една и съща маска, която рядко слага и не сменя.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *