Доц. Гълъбов: Вървим към предсрочни избори

България върви все по-устремено към нови предсрочни избори, но в настоящия момент това не е добър вариант, сподели известният политолог доц. Антоний Гълъбов.

Той смята, че за правителството на Кирил Петков „не е късно да разбере къде се намира“, но това, което сме видели за първите 100 дни, не е било окуражаващо.

В „Денят на живо“ доц. Гълъбов каза: „Вероятността за предсрочни избори до края на годината нараства, но това е лош вариант. Има още шанс това правителство да разбере къде се намира, но времето тече и първите 100 дни не са окуражаващи. Вместо „Продължаваме промяната“ трябва да е „Променете продължението“, защото началото не е добро“.

Доц. Антоний Гълъбов има усещането, че партиите в коалицията не си говорят, което е голям проблем. Той също така е на мнение, че начинът на управление е контрапродуктивен.

„Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков са предприели действия по арестите в ГЕРБ, без да се предупредят коалиционните партньори. Желанието за публично унижение стои зад акцията с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова“, каза доц. Гълъбов.

Политологът посочи, че в момента българското общество се интересува от напълно различни неща, а не какво се случва с Бойко Борисов.

„Това не окрили българското общество, защото то се притеснява от инфлацията, високите цени, войната“, обясни той.

Той не изключва вариант евентуална партия на Стефан Янев да постигне успех, защото в българското политическо пространство „има място за подобен проект“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *