Ангел Кунчев предупреди: Ако продължавате така ще затворим големите магазини

Държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев заяви, че струпването на хора за мащабно предколедно пазаруване е недопустимо. Той предупреди, че ако тази тенденция се запази, оперативният щаб няма да има друг избор, освен да затвори големите магазини.

В последните дни се появи снимка от веригата „Джъмбо“, която показа, че огромен брой хора са се събрали на едно място, за да пазаруват преди празниците. Нещо, което е в пълна противоположност с мерките на оперативния щаб в битката с COVID-19.

Гостувайки в студиото на bTV, доц. д-р Кунчев заяви: „Това, което виждам не ми харесва. Ако нещата в тези големи магазини продължат в този вид, ще разширим мерките и върху тях“.

„Аз не мога да разбера философията защо няма нито един представител на РЗИ, който да глобява и да оказва контрол? Бога ми, трябва ли някой да ти стои на главата, за да ти казва, че е опасно?“, добави той.

Той е категоричен, че ако тези големи магазини се окажат огнища на COVID-19, те ще бъдат затворени. „Това е отговорност на собствениците и управителите на тези търговски вериги. Те трябва да вземат мерки, защото иначе ще спрат работа“, коментира Кунчев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *