Ще се стигне ли до кръв на протестите?

ПР-ът Арман Бабикян е считан за един от лидерите на протестите срещу правителството на Бойко Борисов. Той е част от т.нар. „Отровно трио“, което е сред организаторите на масовите протести в София и цялата страна.

Но може ли да се стигне до кръв, ако Борисов и неговият кабинет откажат да подадат оставка?

Арман Бабикян гостува в телевизията на Слави Трифонов и проведе разговор с водещия Тошко Йорданов. Попитан дали смята, че протестите срещу кабинета „Борисов“ могат да станат кървави, Бабикян отговори уклончиво: „Ако те държат да загубят властта с кръв, има такава възможност. Но не е това, което аз искам да се случи. Трябва да чуят и да знаят, че ако желаят кръв, да не се окаже, че са сами в сградите, в които работят. Ако искат, нека го приемат за предупреждение“.

На този етап кабинетът „Борисов“ не възнамерява да подава оставка.

Преди два дни се състоя среща на кабинета, като Борисов обсъди ситуацията с коалиционния си партньор от Обединени патриоти. Тогава той, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов обявиха, че нямат намерение да подават оставка, въпреки протестите в цялата страна.

Все още не можем да кажем със сигурност какво ще се случи. Премиерът опита да реагира и освободи трима от своите министри, но това по никакъв начин не омилостиви хората по площадите.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *