Ще се кандидатира ли Красимир Каракачанов за президент?

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отговори на въпрос дали смята да се кандидатира за президент на България.

На 4 април Каракачанов преживя сериозен провал, след като неговата партия не успя да прескочи бариерата от 4 процента за влизане в Парламента. „Войводите“ решиха да се явят сами на избори, което в крайна сметка им изигра лоша шега.

Днес Каракачанов бе гост в предаването „Лице в лице“ в ефира на bTV. Попитан дали възнамерява да се кандидатира за президент на изборите, вицепремиерът отвърна: „„Към днешна дата – не. Честно казано днес се чувствам уморен“.

Той заяви, че чувства умора заради работата, която е положил като военен министър в последните четири години.

Каракачанов отхвърли и възможността ВМРО да издигне евродепутата Ангел Джамбазки за президент.

„Войводата“ бе категоричен, че неговата партия няма да подкрепи Румен Радев за втори мандат. „На този етап мисля, че не. След като се състави правителство, след като започне да работи парламентът, ще обсъждаме президентските избори.“

Относно лошия резултат на ВМРО на изборите, Красимир Каракачанов посочи: „Ние решихме да играем сами, вместо да играем коалиция с цел прескачане на бариерата. Ние една лоша дума не казахме за никого – нито за коалиционните си партньори, нито за онези политически формации, с които са се явили. По-добре да оставиш добър спомен от това, което си свършил в парламента, което си свършил като министър. Хората в по-спокойна ситуация го оценяват“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *