Цветанов: Гласувате за ГЕРБ и получавате ДПС

Лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов предупреди българските граждани, че те ще получат ДПС ако гласуват за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори през април.

Дълго време Цветанов бе дясната ръка на премиера Бойко Борисов в ГЕРБ, но той бе изключен от партията. Скоро след това бившият вицепремиер обяви, че е създал нова политическа формация – „Републиканци за България“. За новата партия предстоящите избори ще бъдат дебютни.

Днес Цветанов гостува в bTV и направи няколко интересни изказвания, свързани с изборите.

„Когато гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДПС“, заяви Цветан Цветанов пред Мария Цънцарова. Той добави, че между лидерите на тези две партии има скрити договорки, за които хората не знаят.

Цветанов призна, че се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, но само при изпълнение на служебните си задължения и отрече да е присъствал на негов рожден ден. По думите му името на Делян Пеевски е дописвано в списъците за посещение при него в Министерския съвет, а в действителност не се е срещал толкова често от депутата.

Той коментира, че Борисов му е подарил 11 часовника, символизиращи спечелените от ГЕРБ избори, докато той е бил шеф на предизборния щаб на партията. Цветанов заяви, че не ги носи, защото е суеверен. Той беше категоричен, че всички спечелени от партията избори, докато той е бил в нея, са били честни и за това говори фактът, че са били признати от политическите сили у нас.

На въпрос защо, докато е бил в ГЕРБ не се е съмнявал в изборни манипулации, а сега го прави, Цветанов отговори: „2019 г. и това, което се направи като явна договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори. На много от местата имаше преливане от гласове, сега също има подобни индикации. В Ботевград, например. Тези, които преди са работили са ДПС, сега са заявили, че ще работят за ГЕРБ“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *