Харалан Александров: Не мислете ГЕРБ за разгромени

„Все още съществува вариант да се сглоби някакъв вид правителство, което ще бъде доста по-весело, което да преведе България през битката. А истинската битка е на КОВИД полето“, каза в ефира на БНТ социалният антрополог Харалан Александров, цитиран от агенция ПИК.

„Армията, която влиза в момента е нещо като харта от племена, които вдигат много шум. Дали ще мине в контра настъпление ГЕРБ ще се случи. ДПС минава на страната на новото. Неяснотата, тайната и загадката е новото и то е възбуждащо. ГЕРБ далеч не е разгромен. Стъпват  здраво и се подготвят към контранастъпление“, поясни Александров.

„В тази ситуация виждаме сякаш нежелание да се сложи край на стария политически цикъл. Сега всеки предлага подкрепа на всеки. Едно трескаво движение, без никой да казва как ще започне новият политически цикъл. Старото изглежда, че си отишло, а новото още не е дошло. Ние сме в ситуация, в която определени личности могат да бъдат подкрепени, без тази подкрепа да е желана. Негативната мотивация „Хайде да махнем ГЕРБ“ беше до изборите, а след изборите е нужна позитивизъм“, допълни политологът Страхил Делийски.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *