Харалан Александров: Борисов остави протестиращите да се налудуват

Социалният антрополог и анализатор Харалан Александров даде любопитно интервю в студиото на bTV. Той сподели мнение, че премиерът Бойко Борисов и управляващата коалиция са се справили добре през трудната 2020 година, белязана от пандемията от COVID-19.

Той оприличи протестиращите срещу кабинета на „деца, които Борисов е оставил да се налудуват“.

Ето какво заяви Александров:

„Това, което открихме е, че една от новата функция на правителството е да бъде мразено. Бих казал, че управлението се справи много прилично с тази роля. То понесе огромни удари и атаки, запази хладнокръвие, продължи да функционира в разгара на т. нар. „народни въстания. (…) Един от големите успехи е, че Борисов даде вярна интерпретация на това, което се случва – той успя да се държи с хората, които му искаха оставката, хвърляха яйца, заплашваха и т.н., точно като с деца, които са се развилнели и трябва да бъдат оставени да се налудуват. И това се оказва вярна интерпретация, защото голяма част от тези хора се успокоиха, а някои от тях, които познавам лично, са леко засрамени от непристойните и в някакъв смисъл некрасиви жестове, на които се отдадоха.“

Политологът Димитър Ганев също сподели мнение, че правителството заслужава положителна оценка за работата си по време на пандемията.

„Приключихме с втората вълна в България. Данните, които виждаме в първите дни, са особено оптимистични. Трябва да похвалим властите, защото нашите съседи, като Гърция например, не могат да се похвалят със същото. Напротив – затягат мерките. Втората добра новина е, че с добра организация една държава като Израел успя да ваксинира 1 млн. души само в рамките на няколко седмици и е дала заявка, че до края на февруари ще успее да ваксинира над 80% от населението“, коментира Ганев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *