Тошко Йорданов: Разпънете ни на кръст, ако се коалираме с ГЕРБ

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ със сигурност няма да направи коалиция с ГЕРБ, каквото и да се случи. Това обеща един от най-верните хора на Трифонов – Тошко Йорданов.

Йорданов, който е сред сценаристите на Слави, даде интересно интервю в предаването „По острието с Калоян Константинов“.

Тошко Йорданов е абсолютно уверен в едно – „Има такъв народ“ няма да прави каквито и да е коалиции с партии като ГЕРБ, БСП, ДПС, НФСБ, „Воля“ и ВМРО. Към списъка той добави и новосъздадената „Републиканци за България“ на бившата дясна ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов. Според Тошко Йорданов обаче, „Има такъв народ“ може да проведе разговори с „Демократична България“, с които имали „общо поле за разговор“.

„Не можеш да бъдеш коалиция с някого, когото смяташ за вреден за държавата. Не можеш да правиш коалиция с мафията… Всички са се вторачили в Слави. Едните, защото ги е страх, че ще ги измете, като дойде. Другите, защото се смятат за по-умни и откъде-накъде хората харесват това, което той прави. Само ние не сме били във властта с ГЕРБ. И Мая Манолова е била като част от БСП и заедно с ДПС. „Демократична България“ е била с ГЕРБ. Те излъгаха, че няма да се коалират с Борисов и го направиха 24 часа по-късно. Ако ние го направим това – разпънете ни на кръст“, заяви Тошко Йорданов.

Сценаристът смята, че управляващите няма да подадат оставка, въпреки протестите. „Ако бяхме в нормална демокрация, нямаше как при такива протести и излезли пачки, кюлчета и разговори да не се подаде оставка от морални подбуди. Преди време президентът на Германия, ако не се лъжа, напусна, защото беше получил преференциален заем, за да си купи имот. Тук нещата са много по-лоши“, допълни Тошко Йорданов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *