Томислав Дончев: ГЕРБ е готов с кабинет

Временно изпълняващият длъжността премиер на България Томислав Дончев разкри, че ГЕРБ е готова с кабинет, който да предложи при получаване на мандат от президента Румен Радев.

ГЕРБ спечели изборите на 4 април, като партията ще получи първия мандат от ръцете на президента. От останалите партии в Парламента зависи дали те ще приемат предложението за кабинет на ГЕРБ. Очаква се обаче до това да не се стигне, а мандатът да премине в ръцете на втората по сила партия „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

Говорейки в предаването „Тази събота и неделя“, Томислав Дончев заяви, че неговата партия вече е готова с проект за нов кабинет.

„Проектокабинетът на ГЕРБ е готов, ще е ясен след няколко дни. Съставът на този кабинет ще бъде знак, че партията е в състояние да се обновява и да има нови лица, което е важно“, заяви Дончев.

Той призна, че няма да бъде предложен за нов премиер на България. Очаква се като такъв да бъде издигнат Даниел Митов. Дончев каза: „Може да не ми е дошло времето да съм премиер или да е минало.“

„На въпрос защо той не е номиниран, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа. „Ще има и нови лица, ще има и приемственост – комбинация от двете“, обясни Дончев за състава на проектокабинета. Според него това предложение за кабинет е политически знак.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *