„Сова Харис“: Бойко Борисов с най-висок рейтинг сред политиците

Премиерът Бойко Борисов е с най-висок личен рейтинг сред българските политици. Това сочи ново социологическо проучване на агенция „Сова Харис“, съобщават колегите от ПИК. Партията би спечелила изборите, ако вотът е днес, в коалиция със СДС, сочат данните.

Данните от изследването показват, че към настоящия момент съотношението между основните политически сили се запазва. От очертаващата се по-ниска избирателна активност предимство получават трите системни партии: ГЕРБ, БСП и ДПС. И при трите малко над 60% от заявилите, че ще гласуват за тях, са твърдо решили да гласуват.

Към момента ГЕРБ се очертава като първа политическа сила с видима преднина пред БСП.

Подкрепата и за двете политически централи може да расте поради факта, че и двете разполагат с резерв от бивши избиратели, които се колебаят дали да ги подкрепят. За ДПС получаваме резултат, близък до този на предишните парламентарни избори. Знаем обаче, че в нишата на Движението сега няма разцепление. Освен това, част от техния електорат е по-труднодостъпен за анкетьорската мрежа и обикновено в проучванията подкрепата за ДПС е подценена. Вероятно резултатът за ДПС ще бъде по-висок от регистрирания в изследването, което дава шанс на Движението да закрепи своите позиции като балансьор на българската политическа сцена.

„Сова Харис“: ГЕРБ печели ако изборите са днес

Според получените резултати “Има такъв народ” е четвъртият политически субект, който не би трябвало да има проблеми с прескачането на бариерата за влизане в следващия парламент.

Според регистрираните резултати, към момента още три формации преодоляват избирателния праг от 4% за влизане в парламента: “Изправи се. БГ” с 4,7 от действителните гласове, ВМРО (4,4%) и Коалиция Демократична България (4,1%).

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *