Слави гласи 30-годишен адвокат за министър-председател

30-годишният адвокат Румен Чолаков, завършил престижния университет „Кеймбридж“, е сред фаворитите на Слави Трифонов за следващ премиер на България, споделят запознати.

Партията на Трифонов „Има такъв народ“ се превърна във втора парламентарна сила на последните избори. Ако победителят ГЕРБ не успее да сформира правителство, президентът Румен Радев ще трябва да даде мандата на партията на Слави.

Роден през 1991 година, Румен Чолаков е сред експертите в младата партия на Слави Трифонов. Той е завършил Американския колеж в София, а след това заминава за Великобритания, за да учи право. Става адвокат в лондонския офис на фирмата Kirkland & Ellis International.

Чолаков е председател на обединението на млади българи в чужбина „Милениум клуб“. Клубът има около 150 пълноправни членове. Изискването за тях е да са родени не по-рано от 1981 г. Амбицията им е да се включат активно в обществения и политическия живот у нас и в европейските институции. Клубът започна активна дейност по време на европейските избори през май 2019 г., когато Чолаков е кандидат-евродепутат.

Самият Румен Чолаков обаче написа във Фейсбук, че на този етап не е водил подобни разговори и е фокусиран върху своята практика в правото. Ето какво каза младият адвокат: „Във връзка с различни медийни спекулации искам да заявя, че не съм водил абсолютно никакви разговори за каквито и да е политически постове с когото и да е било. Благодаря и съм поласкан от вниманието и подкрепата – може би най-накрая е дошъл денят за нов тип управление и хора, но в момента съм съсредоточен единствено върху адвокатската си кариера и практика“.

Разбира се, все още съществува сериозна възможност и за нови избори през лятото. Самият Чолаков написа: „Ако все пак нови избори са неизбежни, това не е трагедия. Най-добре е те да се правят по нови правила, за да намалят риска от завръщането на същия модел, подкрепен от крайни националисти и други патерици, каквито е имало винаги досега.“

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *