Румен Радев: Отдавна няма значение какво казва Борисов

Президентът Румен Радев отправи нов хаплив коментар по адрес на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Държавният глава сподели мнение, че „отдавна няма значение“ какво говори Борисов. Изказването на Радев идва в отговор на нова словесна атака от страна на ГЕРБ по посока президентството и служебното правителство.

Пред журналистите в Сливен Радев заяви: „Вече няма никакво значение какво говори бившият премиер. Всичко е в негова вреда и във вреда на неговата партия“.

По-рано днес Бойко Борисов даде поредния си брифинг пред медиите и заяви следното:

„Нито един президент до момента си не си е позволил да злоупотребява с конституцията и служебния кабинет така както Румен Радев. Всички са се въздържали от това. Радев обаче води война срещу демокрацията.“

Междувременно острието на ГЕРБ и бивш кандидат за премиер на партията Даниел Митов добави: „Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори“.

По-рано днес Бойко Борисов говори пред журналисти на пресконференция в ГЕРБ. Той цитира служебния министър Бойко Рашков, който твърдеше, че има купуване на гласове във Врачанско от партия с определен етнически профил.

Според него това твърдение обаче не е било разследвано, а подминато от служебния вътрешен министър: „Някой му дърпа ръчната спирачка ясно. Това е Радев. Повече никой не проявява интерес и Аврамов вече е депутат“, допълни той. По думите му над 3000 симпатизанти на ГЕРБ са подложени на репресии и натиск.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *