Рачков шокира с признание, не спирал да мисли за смъртта

Димитър Рачков е сред любимите комици на България, но самият той признава, че често поема ролята на тъжния клоун. Актьорът умее да разсмива цяла България, но пред близките си признава, че все по-често мисли за смъртта и избягва светлините на прожекторите.

Комикът вече е на 46 години и гони 50-те. Заради своето неизбежно остаряване, Рачков все по-често мисли за смъртта, признава самият той.

„Нищо вече не успява да ме забавлява. Светлините, шумът, глъчката ме изморяват до смърт. Дори и най-близките ми приятели се оплакват, че страня от тях, но аз съм длъжен да направя това предателство. Само така имам шанс да се спася от полудяването. Всяка свободна минута гледам да прекарвам у дома и да се радвам на децата ми. Те единствени успяват да ме успокоят и заредят. И Мария, разбира се”, изненадващо откровен е Рачков.

Той признава, че има грях пред децата си, защото не е успял да им обръща достатъчно внимание.

„Длъжник съм на децата си. Жертвах щастливите си мигове с тях в името на успеха. Но какъв успех е това – да препускаш като кон от сутрин до вечер и да не можеш да гушнеш любимите си същества”, признава той.

Звездата от „Като две капки вода“ посочва, че мислите за смъртта го навестяват все по-често.

„Чувствам се сякаш съм изгубил половината си живот. След като минеш 40-те, започваш  да усещаш старостта опасно близо. Поне при мен е така. Замислям се и за смъртта. Страхувам се от нея, защото е неизбежна и вървим към нея по-бързо, отколкото ни се иска. Затова и не обичам рождените си дни, които идват със скоростта на светлината. Единственото лечение срещу демоните е да изживяваме пълноценно всеки хубав момент, да се радваме на мига, а не постоянно да надничаме алчно в утрешния ден“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *