Невероятните последни предсказания на Распутин

Григорий Распутин – кой наистина е този човек, чиято личност е обвита в изключителна мистерия?

В човешката история има няколко мистериозни личности, за които се твърди, че са правили предсказания. Според техните тълкуватели, голяма част от пророчествата са се сбъднали. Според други обаче, тези предсказания представляват завоалирани текстове, изпълнени с метафори и двусмислици, които могат да бъдат нагодени удобно така, че да паснат на събитията. Може би и в позициите на двете страни има доза истина. Факт е обаче, че имената на пророците пребъдват през вековете, а думите им вълнуват хората и днес.

Една такава личност е Григорий Распутин. Роден през януари 1869 г. в Русия, той през целия си живот е предизвиквал недоумение в хората, живял е скандално, бил е боготворен и едновременно с това ненавиждан. Григорий е четвъртото дете в семейството. Трите по-големи деца не успяват да пораснат – всички са хилави и болнави и умират без време. Той също не пращи от здраве, но Господ има други планове за него.

Расте хилав и грозноват, но пък мозъкът му работи на пълни обороти. Напълно невеж и неграмотен, той успява да запамети текстовете на църковните молитви, които слуша в църквата. Религията е неговият пристан и спасение от самотата. Григорий решава да поеме на пътешествие по светите места и 18-годишен напуска дома и поема на обиколка. Така стига до Йерусалим и Атон, опознава много монаси и храмове, създава контакти. Рождената си фамилия Нових заменя с Распутин, което на руски означава разпътен, развратен човек. В един момент самочувствието му нараства до степен да се самообяви за светец и лечител. За безкнижните крепостни селяни той е чудотворец, който може да ги спаси от болести и нещастия.

И така славата на Распутин стига до царския двор. Наследникът на цар Николай II и царица Александра – Алексей, е болен от хемофилия. Никой лекар не успява да облекчи страданията му и майката е готова на всичко, за да спаси детето си. Тя нарежда да доведат Распутин в двореца и му поверява здравето на престолонаследника. Факт е, че високият, хилав монах успява да помогне на момчето да се почувства по-добре. Така печели благоразположението на монарсите, а влиянието му в двора нараства с всеки изминал ден. Руската аристокрация не одобрява това, което довежда до планиране на неговото убийство. И така, през декември 1916 г. Распутин е отровен, застрелян, удавен, а година по-късно трупът му е изгорен. Един вид застраховка, след като отровата не му подействала, куршумите не го убили, а тялото му престояло три дни в замръзналите води на реката. 

Распутин

Пророчествата на Распутин

През краткия си престой на земята Григорий Распутин прави редица предсказания, някои от които се сбъдват с учудваща точност. В началото на 1916  пише писмо до цар Николай, в което казва, че до началото на следващата година Григорий ще напусне този свят. Ако животът му бъде отнет от селяните, то царството на Николай и неговите наследници ще просъществува дълго. Но ако убийците му са аристократи, Распутин предупреждава царя, че на него и цялото му семейство остават две години живот. Те ще бъдат убити, а три пъти по 25 години Антихристът ще изтребва руския народ и православната вяра. Два месеца след убийството на пророка избухва революция, а царското семейство е разстреляно през следващата година. Съветската власт управлява точно 75 години – три пъти по 25!

Един ден, когато се разхожда, той вижда немец, просещ на улицата. Започва да крещи по него и да го нарича с обидни имена. Когато неговата придружителка го пита защо се държи така, Распутин отговаря: „Знам, знам, те ще обкръжат Петербург, ще ни морят с глад. Господи, колко души ще умрат, и всичко това заради тези немчури! А хляб, хляб на дланта си няма да видиш. Това е смъртта в града. Но те няма да могат да видят Петербург! По корем ще се влачим, но няма да позволим”. Кога ще се случи това – любопитства дамата. „25 години след смъртта ми” – отговаря той. На 8 септември 1941 г., 25 години след смъртта на Распутин, Ленинград е обсаден и цели две години хората там са подложени на нечуван глад, но устояват.

Въпросната госпожа Вирубова започва да записва предсказанията на Григорий. Така е документирала и видението му за бомбардировките над Нагасаки и Хирошима. По думите му хората ще горят и два града ще изчезнат в огън. Всичко ще е задушливо, а Бог няма да се смили над японците.

Една нощ, наблюдавайки Луната, Распутин казва на Вирубова, че американците един ден ще се разходят по повърхността ѝ, ще оставят там срамния си флаг и ще отлетят.

Тълкувателите на неговите предсказания виждат в описанието „замъци на смъртта” закодирано наименование на атомните електроцентрали. Той предсказва рухването на някои от тези замъци, а за земята наоколо твърди, че ще се превърне в пустиня за седем поколения. Чернобил и Фокушима са пример за това.

Распутин

Според Распутин розите ще започнат да цъфтят през декември, а през юни ще вали сняг. Това е неговото предсказание за настъпващите климатични промени. Той предупреждава и за опасностите от намесата на „генното инженерство” в човешкия живот, наричайки го „неразумна човешка алхимия”, от която ще се родят чудовища.

За вечната война между исляма и християнството Григорий казва, че ще продължи докато не се разбере, че Божието слово е едно, но казано на различни езици. И тогава и масата, и хлябът ще бъдат едни за всички.

Третата световна война

Това, което днес се тълкува като пророчество за пандемия от неизвестна болест са думите: „Когато Содом и Гомор  се завърнат на земята, когато жените ще имат мъжка рокля, а жените – мъжки, ще видите смъртта, която галопира върху бялата чума. А древната чума ще се появи пред бялата чума като капка пред океана. Планини от трупове ще лежат на площадите, а милиони хора ще бъдат отнесени от безликата смърт. Градовете с милиони жители няма да намерят достатъчно ръце, за да погребат мъртвите, а много села ще бъдат  затворени с един кръст. Никое лекарство не може да спре бялата чума, защото това ще бъде прагът на пречистването.”

Той предрича и трета световна война, която ще унищожи по-голямата част от хората на Земята. Още много видения за бъдещето е споделил Распутин – тази толкова противоречива и странна личност. За нас остава да се надяваме, че не всичко ще се сбъдне.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.