Разпада ли се коалицията „Изправи се! Мутри вън!“?

Само преди броени дни коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ прескочи 4-процентовата бариера на изборите и си осигури място в следващия Парламент. Днес обаче всички си задават въпрос – разпада ли се младата формация?

Причина за това стана възникнал скандал между адв. Николай Хаджигенов и лидера на „Изправи се“ Мая Манолова. Всичко тръгна от интервю на адвокат Хаджигенов тази сутрин. В студиото на БНТ той заяви, че формацията трябва да използва гласовете на партии като БСП и ДПС, ако им бъдат предложени.

„Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята, без тях не можем да го направим. Какво правим ако ДПС решат да ни подкрепят? Ще кажем: „Не, не, вашите гласове няма да ги вземем? Как няма да им вземем гласовете?“, заяви адв. Хаджигенов в ефира на националната телевизия.

Днес обаче Мая Манолова и Татяна Дончева дадоха извънредна пресконференция, за да изяснят случилото се.

Манолова заяви с видимо остър тон: „Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“, особено ако смята да става министър с подкрепа от БСП и ДПС“.

Тя добави, че по време на своята предизборна кампания „Изправи се! Мутри вън!“ неколкократно са подчертавали, че не биха търсили подкрепа от трите най-големи партии ГЕРБ, БСП и ДПС. „В подобни пазарлъци няма да взимаме“, заяви Манолова.

Татяна Дончева подходи с доста по-мек тон, заявявайки, че думите на адв. Хаджигенов най-вероятно са плод на неговата липса на достатъчно опит в политиката.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *