Проф. Ивайло Дичев: Ако има избори, ГЕРБ пак ще спечели

Ако се стигне до нови парламентарни избори, ГЕРБ отново ще бъде победител. Тази прогноза даде антропологът проф. Ивайло Дичев в ефира на bTV.

Последните избори се проведоха на 4 април, но резултатите от гласуването показват, че правителство трудно може да се състави. Така нищо чудно през лятото отново да се наложи да се разходим до урните.

Коментирайки изборите, ето какво заяви проф. Дичев: „В момента г-н Трифонов играе типичния ход, който в киното наричат съспенс, мълчи и накара всички да му предложат своята подкрепа. Предизборната кампания беше много тъжна и скучна, хората гласуваха, за да им стане интересно.“

„Трябва да има някакво правителство. Ще бъде съвършено глупаво „протестните партии“ да се откажат да правят нещо“, добави той.

Проф. Дичев каза още: „„COVID-19 не изигра толкова сериозна роля, по-скоро хората се отвратиха, че ваксинацията се провали тотално, много хора се имунизираха с връзки“.

Ивайло Дичев смята, че при нови избори формацията на Мая Манолова ще отпадне от сметките.

„Ако има нови избори, ГЕРБ ще бъде победител, може би на терена ще се появят нови играчи, като партията на Божков например. Със сигурност ще бъдем в една по-трудна ситуация, „Изправи се! Мутри вън!“ ще отпаднат, смята той.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *